Yllätysten sarja jatkuu vuoden 2024 World Grand Prix -turnauksessa. Tämä kävi selväksi, kun maailmanlistan nelonen Rob Cross ja ottelunsa ennakkosuosikki, kaksinkertainen World Grand Prix -mestari James Wade putosivat puolivälierissä kärsittyään tappiot. Puolivälierien jälkeen on selvää, että vuoden 2024 World Grand Prix -turnauksen voittaja tulee olemaan joko belgialainen tai englantilainen.

Monet ennakkosuosikit ovat pudonneet matkan varrella, ja nyt suurin mestarisuosikki on Luke Humphries. Maailmanlistan ykkönen on ainoa huippupelaaja, joka on pystynyt käsittelemään paineet ja edennyt semifinaaleihin. Hänen lisäkseen jatkoon ovat päässeet maailmanlistalla sijalla 36 oleva Mike De Decker, sijalla 35 oleva Ryan Joyce ja sijalla 14 oleva Dimitri Van den Bergh. Toisin sanoen, jos Humphries ei vie voittoa, on odotettavissa yllättävä mestari.

Mike De Decker on löytänyt huippuvireensä, kun 28-vuotias belgialainen voitti James Waden 3-0. Voitto saattoi näyttää helpolta, mutta näin ei ollut. Kaikki kolme erää ratkesivat ratkaisevassa legissä, jossa De Decker osoitti suurta rauhallisuutta. Nyt De Deckerillä on edessään uusi haaste, kun hänen vastustajakseen semifinaalissa tulee Dimitri Van den Bergh. Van den Bergh jatkoi vakuuttavaa menoaan voittamalla Joe Cullenin 3-1. Van den Berghiä pidetään ottelun suosikkina, sillä PDC-turnauksissa hän ei ole koskaan hävinnyt De Deckerille. Viimeksi kohdatessaan Van den Bergh voitti 6-1.

Toisessa semifinaalissa Luke Humphries kohtaa Ryan Joycen. Humphriesilla ei ollut suurempia vaikeuksia Jonny Claytonin voittamisessa. Maailmanlistan ykkönen lähtee viikonloppuun vahvana ennakkosuosikkina. Ryan Joyce järjesti yllätyksen voittamalla Rob Crossin perjantai-iltana ratkaisevassa erässä. Joycen viimeisin voitto Luke Humphriesista tuli yli neljä vuotta sitten, ja sen jälkeen Humphries on voittanut kuusi peräkkäistä ottelua. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Humphries nappaa seitsemännen peräkkäisen voittonsa.

Semifinaalit pelataan paras yhdeksästä erästä -järjestelmällä.

Semifinaalit:

Mike De Decker vs Dimitri Van den Bergh
Luke Humphries vs Ryan Joyce