Vuoden 2024 World Grand Prix on edennyt finaaliin sen jälkeen, kun Luke Humphries ja Mike De Decker voittivat omat semifinaalinsa. Mike De Decker jatkaa yllättävää etenemistään turnauksessa. Samalla Humphries osoitti semifinaalissaan sellaisen tason, joka vahvistaa, miksi hänet on tällä hetkellä rankattu maailman parhaaksi darts-pelaajaksi.

Mike De Decker vs Dimitri van den Bergh

Mike De Decker on selviytynyt uransa ensimmäiseen suureen finaaliin voitettuaan maanmiehensä Dimitri van den Berghin 5-2 semifinaalissa. Se oli historiallinen ilta Belgialle, sillä ensimmäistä kertaa kaksi belgialaista kohtasi toisensa PDC-majorin semifinaalissa. Ottelu ratkesi pitkälti aloitustuplilla, joissa Van den Bergh kamppaili, kun taas De Decker oli tehokkaampi. Vaikka Van den Bergh voitti ensimmäisen erän, De Decker käänsi tilanteen ja voitti kolme seuraavaa neljästä erästä. Tämä voitto tarkoittaa, että maailmanlistalla 36. sijalla oleva De Decker saa nyt mahdollisuuden voittaa uransa ensimmäisen PDC-tittelin.

Luke Humphries vs Ryan Joyce

Luke Humphries murskasi Ryan Joycen heidän semifinaalissaan, kun maailman ykkönen heitti ilmiömäistä dartsia alusta loppuun. Humphriesin keskiarvo oli 100,30, ja hän osui 60 prosenttiin viimeistelytuplista. Lisäksi hän heitti kahdeksan 180-pistettä ja hänen avaustuplaprosenttinsa oli 47. Nämä luvut olivat liikaa Ryan Joycelle, joka ei pysynyt perässä, ja Humphries hävisi ottelussa vain kolme legsia, voittaen 5-0 erissä. Voitto antaa Humphriesille mahdollisuuden puolustaa Grand Prix -titteliään, kun hän jälleen kerran nousee lavalle pelaamaan suuressa PDC-finaalissa. Jos Humphries onnistuu puolustamaan titteliään, hänestä tulee vasta kolmas pelaaja, joka voittaa World Grand Prix -turnauksen kahtena peräkkäisenä vuonna. Tämän ovat aiemmin saavuttaneet vain Michael van Gerwen ja Phil Taylor.

Finaali pelataan paras seitsemästä -erästä.