Mike De Decker on tehnyt historiaa voittamalla ensimmäisen PDC-turnauksensa ja liittymällä eksklusiiviseen ryhmään pelaajia, jotka ovat voittaneet World Grand Prix’n. De Decker kukisti maailman ykkösen Luke Humphriesin finaalissa lukemin 6-4. Finaalissa nähtiin huippuluokan dartsia, lukuisia 180-heittoja, korkeita ulosheittoja ja runsaasti jännitystä.

Luke Humphries saapui World Grand Prix’n finaaliin suurena ennakkosuosikkina. Hän on hallitseva Grand Prix -mestari ja osoitti loistavaa kuntoa semifinaalissa Ryan Joycea vastaan. Humphries ei kuitenkaan kestänyt painetta, ja sen sijaan turnauksen suuri yllätys, Mike De Decker, vei voiton.

28-vuotias belgialainen De Decker, joka oli finaalin alkaessa maailmanlistalla sijalla 36 (nyt sijalla 25), ei ollut koskaan aiemmin päässyt PDC-turnauksen televisioituun finaaliin. Hänellä oli yksi voitto Players Championshipistä tältä vuodelta. Hänen aikaisemmat esiintymisensä World Grand Prix’ssä olivat päättyneet ensimmäisen kierroksen tappioihin. Nyt De Decker oli kuitenkin finaalissa voitettuaan matkalla Damon Hetan, Gary Andersonin, James Waden ja Dimitri Van den Berghin.

Mike De Decker lähti finaaliin selkeänä altavastaajana, ja tilanne vaikeutui, kun Humphries voitti ensimmäisen erän 3-2. Mutta sitten jokin muuttui – De Decker pelasi parasta dartsiaan, kun sitä eniten tarvittiin, ja voitti ei vain toisen erän vaan peräti neljä erää peräkkäin. Näin De Decker nousi 0-1-tappioasemasta 4-1-johtoon. Humphries löysi kuitenkin tiensä takaisin peliin ja alkoi hitaasti mutta varmasti kuroa eroa kiinni, kunnes ottelu oli tasan 4-4. Tässä vaiheessa moni odotti, että maailman ykkönen Humphries puolustaisi titteliään ja ottaisi jälleen PDC-voiton.

Mutta De Deckerilla oli toiset suunnitelmat, ja voitettuaan yhdeksännen erän ja siirtyessään 5-4-johtoon melko helposti, hänellä oli ottelupallo. Monet olisivat tässä vaiheessa tunteneet mestaruuden olevan lähellä ja hermostuneet. Mutta ei De Decker. Hän pelasi ehkä parasta dartsiaan koko ottelussa silloin, kun sillä oli eniten merkitystä, heittäen neljä 180-heittoa viimeisessä erässä ja ratkaisten ottelun tuplalla 20 voittaen 6-4.

Näin De Decker varmisti ensimmäisen PDC-mestaruutensa, ja voitto tarkoitti myös sitä, että hän nousi merkittävästi maailmanlistalla ja voitti £120 000 palkintorahaa.